The best ever


Assalamualaikum
Setiap kali sedih , setiap kali ada masalah , setiap kali MAMA ada. Setiap kali aku nak ada something , mesti MAMA belikan. U've the great mom i ever had. ILYSM. 
MAMA selalu ajar how to sacrifice in our life. Selalu pesan suruh carik boyfie yang betul-betul sayangkan kita. Selalu dengar masalah aku dengan ex boyfie-boyfie aku sebelum ni. Selalu masakkan something yang aku nak makan. Walaupun kadang-kadang aku malas nak buat sendiri.




MAMA selalu cakap dekat Kaklong jangan main-main dalam study. Ye Kaklong ingat. Ini gambar Kaklong nak jawab kuiz petang tadi. Tadi Kaklong dah mms gambar ni kat Ma kan. Tiba-tiba nak mms gambar ni kat Ma.
Tadi masa kat Pusat Islam , mood memang tak ada. Tiba-tiba Ma call. Eh Macam tau je Kaklong tengah dalam kesusahan ni. Bergetar-getar suara Kaklong bila cakap dengan Ma. Sesedih. Ma jarang call , Kaklong pon sama. Sebab masing-masing ada perihal sendiri. Ma kata rindu dengan Kaklong and kata Kaklong dah kurus sebab tengok gambar yang kaklong mms petang tadi. Mesti tak cukup makan kan? EH , mane ade Ma. Cukup je #TAKNAKMENYUSAHKAN


Ini pic masa raya. Tiap-tiap tahun mesti ada tema dan tukang pencadangnye adalah aku. Tahun ni pink colour. Yeah exactly , i'm the only one daughter in my family and i'm the oldest aka KAKLONG.
Kalau jalan-jalan dengan Ma , mesti orang anggap kiteorang macam adikberadik. Hee. Ma akan perasan muda and aku akan muncung giler. Nak kata aku tua lah tu. Huh.
Tahun ni umur my mom 36. Untung dapat mak muda-muda ni. Sporting and friendly. Beza dengan aku just 18 tahun. 
Thanks Ma sebab tolong Kaklong pada hari ni. 

ILYSM! <3<3<3

#My mom pesan jangan tulis bukan-bukan kat blog. Nanti ada haters susah. Biarlah kita berbuat baik pada orang , jangan nanti ada orang benci kat kita pulak. Thanks a lot Ma. Miss u so much.

No comments:

Post a Comment