Teringat :")

Assalamualaikum


I had fever right now. Memang dah lama tak demam. Sumpah tak larat nak bangun and buat kerja lain. And recently i remembered my Wan. Entah saya pun tak tahu. Teringatkan die buat aku sedih. Sedih yang teramat. Aku rindukan Wan sangat sangat. Kenapa wan pergi awal awal? Kenapa tinggalkan Amy sorang sorang? Kenapa tinggalkan Amy tanpa bagitau? Amy rindukan  Wan. Rindu nak salam peluk cium Wan. Ye aku nenangis time buat entry ni. Sebab aku sayangkan Wan aku ni. 

Wan selalu jaga aku masa aku kecik kecik. Selalu bawa aku jenjalan. Kalau time raya die selalu belikan baju raya even aku dah ada. Dia selalu cakap , "untuk Amy kan". Bila Abah pergi kerja , abah tinggalkan aku kat rumah Wan. Masa tu bolehlah rumah Wan dekat dengan rumah aku. Bila Ma jemput suruh balik rumah sendiri , aku taknak balik then menangis2 sambil peluk Wan. Tapi sejak aku pindah ke N9 , aku jarang balik Temerloh. Balik pun raya. Sangat tak syok. Then bila aku duduk hostel dari Form 1 until form 3 lagilah jarang aku balik. 

Yang paling terkilan masa aku form2. Entah tak tahu tiba tiba that day aku teringatkan Wan. Sampai terbawa bawa dalam mimpi. Pergi sekolah macam biasa and then warden aku lambat bagitau aku yang Wan dah meninggal 2hari lepas. So aku furious gila dengan warden tu. Aku meraung time tu jugak. Nak je aku lari balik tapi aku tak tahu nak pergi mana. Then aku call Ma , and Ma memang sound gila lah warden tu. My mom called her last two days and she told that she's forgotted. 

And now bila aku sengsorang kat PD ni , aku selalu ingatkan arwah Wan. Rindu gila. 

Amy rindu wan. Rindu sangat sangat. Nak tidur peluk cium Wan. Nak borak borak dengan Wan. Wan , Amybosan duduk PD. Amy nak balik rumah Wan. Kenapa Wan tinggalkan Amy sengsorang kat sini? Wan..........


ESHAH BINTI MAMAT .. ( Wan ) 
AlFatihah..
Assalamualaikum :")


No comments:

Post a Comment