Zaman dolu dolu

Assalamualaikum

Kepada sesiapa warga atau ex student SMK TUANKU MUHAMMAD (TMS) adakah anda mengenali budak perempuan yang nama gelarannya adalah DODO?
Alah takkan tak kenal kot? Yang budak tak pasal pasal suke menyengih macam kerang busuk je tu. Die tu budak suke senyum and lambai suka hati je kat sape sape walaupun orang tu die tak kenal. HUHU. 
Kenal dok? Jap lah ha. Nak kasi tunjuk gambor sikit.


Gambor tanpa edit.
HEHE. Kenal ke dok budak ni. Kuning nye baju kau. Ambil lah gmbar ni pulak. 


Cari cepat budak tu! Hodoh gila muka aku time ni. Rasa nak tampor je. Punye lah selekeh nye.
Saya dedindu je nak dengar orang panggil nama saya Dodo itu lagi. 

Kejadian kenapa aku dipanggil sedemikian :

Pada suatu hari di dalam kelas. Masa tu form 1. Duduk hostel dulu kan biaselah habis prep pukul 11 pulak. Karang kalau tak pergi kena denda. Dalam kelas time tu aku duduk dengan kawan aku namanya Ajeerah. Fuh sumpah lah kalau cikgu masuk kalau aku tak tidur itu bukan aku. Asal cikgu masuk , mesti aku tidur. Kalau cikgu keluar , hamboii segar pemandangan aku.
Aku duduk belakang sekali dekat pintu belakang and belakang nye ade tong sampah mucuk macham hancing pahit. Aku memang suke duduk belakang belakang. Sampai form 5 aku masih mengamalkan suka duduk di belakang. HEHE. Masa tu depan aku adalah dua budak sengal. Aku panggil Farisya dengan baby je. Baby tu kalau mengenakan orang no 1. 
Dia lah yang bagi nama aku Dodo tuh.And member aku yang dok sebelah yang selalu join aku tidur die panggil Titi. So sambungkanlah . Jadila TIDO! Tapi yang hampehnye yang titi tu tak melekat , nama aku pulak yang menjadi jadi sampai sekarang. Sampai cikgu cikgu tak kenal nama sebenar aku pulak. Dodo yang dipanggilnya. Hampeh. Asal sebut nama NUR AIMI NAJWA , boleh pulak cecikgu dok kenal. Ade kene starlight jugak nanti. 

Senior aku kat poli ni yang ex student TMS asal jumpa aku panggil nama tu. Malu lah derr. Itu dolu punye cite.  Tapi dedindu nak dengar orang panggil camtu lagi. Sumpah comel je.

"DODO , kau nak pergi mana ni?"
"Kau ni DODO , macam macam lah "
"DODO , kau jangan perasan bagus sangat eah "




Hey u all ! Saya sangat rindukan zaman saya di TMS dulu. Tetibe je pulak. Awak semua jangan lupakan saya boleh ? Muah ! Muah !


3 comments:

  1. wahh , ade muke saye y begitu huduhh di situ . haha . sumpah rindu kt TMS . hahaha ~ bkn bdk tms lah klu tade name gelaran kan do ? haha !

    ReplyDelete
  2. Nice blog and good writing, continue and keep up a good work, sesekali boleh lepak kat blog saya korean fashion malaysia online / online shopping blog. have a nice day

    ReplyDelete
  3. huhu. muka aku sorang je comel.

    ReplyDelete