Asyik nampaknya dengan cerita mengarut aku.

Assalamualaikum.

Nak someone jarikkan saiz cincin yang memang ngam dengan jari aku!Jari aku kecik. Pakai cincin semua terlocot. Eh terlocot ke terlucut? 

Kenapa jari aku kecik? Kenapa kenapa? Nanti macam mana kalau ada orang nak sarung cincin kat aku? Hehe. Bayangkan kalau nanti ada prince charming gitu gitu datang naik kuda putih terjun dari kuda tu sambil bawak bunga and then melutut depan aku. Haih. Nak macam tu la. Sambung balik. Lepas tu dia cakap "WILL YOU JADI BINI ME?" Aku pun pikir dengan senyum sipu sipu pun membalas lah " AKU NAK LAH". Nampak tak betapa sweet nya kat situ. Time tu pulak aku pakai gaun kembang kembang. Tapi macam semak jer. Aku pakai baju kurung je lah. Baru masuk sikit dengan cerita Melayu.



Kemudiannya , oh tak boleh pegang. Kata nak Melayu sangat tadi kan. Aku naik sendiri atas kuda tu. Eh kasi sensored sikit kalau pakai baju kurung naik kuda. Kalau bonceng motor pun dah kene sensored kan kan? Kau kene tonyoh tonyoh ponggong kuda tu je. Nanti dia tak nak jalan pulak. Aku naik kuda padi je. Kuda betul mana nak cekau. 

Mesti kene ada orang dengki sikit kan. Alah gegirl yang nak rampas rampas . Mesti ada punya. Setiap cerita ada. Sedang aku enak diulit mimpi , datang seorang ahli sihir. Yeah yeah. Tak seronok pulak. Oh datang si genit (Sebab aku tinggi) meletakkan daging di dalam hidanganku. Selalunya orang letak racun , aku pakai daging sebab aku alergic dengan daging. Kemudian datanglah hulubalang hulubalang bersam sama dengan kekasih hati untuk makan berhidang bersamaku. Aku bangun tanpa gosok gigi dan basuh muka terus makan dengan gelojoh macam orang 1000 tahun tak makan. Selalu aku tengok cerita omputih dia tak basuh muka and gosok gigi. Dan muncullah bintik bintik merah dan aku tergaru garu macam berok. 

Garu sana sini. Hiw hiw. Tolong garukan sekali ye? Bagos. Oh ni kawasan kau ke? Pikir aku heran. Ini kan tempat awam. Takde pulak mention nama kau. Dah cepat garukan. Karang ada jugak aku berhentikan kau kerja. HAHA. Nampaknya bakal the BINI orang naik kuda tadi sudah mulai kejam sebab aku tak nak baik sangat. Nampak benor hipokrit ceritanya.


Seterusnya , aku semakin bosan dan bosan sebab aku terasa macam buat karangan SPM je. Kalau cikgu aku tengok ni , menanah baca and terus bagi G. HAHA. Okay penat dan aku nak meneruskan study maths. Oh math dihatiku. Oh nak balik nak bali. Woooo balik kampung , ooo balik kampung. My uncle (Pakcik Nayang) dari Sarawak pulang ke kampung ya? Sudah lama ngak ketemu. Mahu tengok cousin baru. Oh dapat info dari wall Makteh. Oh aku terasa macm duduk dekat blok tidak berpenghuni. Rasa sungguh seram.Nak terkencing pun aku takut. Tapi gua rilek jer tengok movie hantu sengsorang.

*****************************************************

Eh aku nak mention satu dunia ni.Eh eh ada orang tak puas hati dengan aku lah. Oh saya tak mao berdendam dendam . Tak baik untuk kesihatan. Nanti sakit jantung. History family aku takde sakit jantung , nanti aku yang pecah tradisi. Hiw hiw. Saya ni berjiwa lembut tau. Ayu ayu gituh. Tak baik berdendam sesama Islam kan. Okay dah janji. Jangan langgar janji ye Nur Aimi Najwa. Jangan langgar janji! Oh cakap lagi sekali. JANGAN LANGGAR JANJI! 

Sebenarnya post ni aku nak beli cincin tapi saiz takde. BENCI la. Kecik sangat lah, besar sangat la.K fine. Siapa yang berjaya carik saiz cincin aku , confirm dia jadi BFF aku. Dok mampu kot nak buat special. 

K assalamualaikum.


6 comments:

  1. Hahaha.. Sempoii la. Hehe! Harap2 jadi kenyataan.. Haha

    ReplyDelete
  2. Kekadang berangan itu satu hiburan.

    HAHA. Adik jangan jeles eah.

    ReplyDelete
  3. haha.. ko suke merapu2! tp aku suke blog kor! the besh laa miey waa!HAHAHA

    ReplyDelete
  4. Merapu lah baru fairytale. Miaahahha

    ReplyDelete