Lai lai. Tempahan sedang dibuka :D

Assalamualaikum.

Woot woot. Tadi aku jumpa ni. Ini namanya bukan perempuan. Hishhh.


Opss sorry lah. Aku mula mula nak sensored gambar ni tapi wth dengan semua tuh. Aku dah unfriend dengan kau.Nak jadi friend aku silalah menyenonohkan diri anda ye. #aku tak kenal pun minah ni -,-

Back to the story :)
Sekarang dah cuti. Cuti apa? Cuti sem , cuti sekolah , cuti cuti Malaysia and everything. Selalunya cuti cuti ni musim orang nikah tapi takde pulak kengkawan aku yang nikah. Yang paling dekat pun Maklong aku nanti. Itu pun 25/12 nanti. Aku dah masuk poli kot. Then kene lah ke SDAR pergi kenduri. Hop hop. Ceritanya aku nak membuka tempahan siapa nak aku jadi pengapit. Dalam english wajaaq sikit bahasanya. BRIDES MAID. Bapak arghhh.


Ini wedding Makteh saya. Ini malam apa entah. Tapi ada malam tu kene bersanding. Aku tak arif sangat tentang adat melayu even nama bapak aku Arif. Hiw hiw. Ini aku jadi pengapit terjunam sebab kawan makteh datang lambat malam tu. Kau tengok tu dengan muka berminyak eah. Hitam pulak tuh. Deyyy deyyy.


Yang ni takde kene mengene pon. Tapi bapak arghh overnya aku time ni. Melebih lebih dari pengapit dengan pengantinnya. Sampai kawan aku sendiri tersilap panggil pengantin.. HAHA. Tengok Ma aku tengah ngumpat apa tu. Masa ni Maklang aku yang jadi pengapit. Service aku tak boleh pakai. HAHA.



Ini wedding belah lelaki kat Batu Pahat. Ni pun pengapit terjunam. Terjunam sebab Maklang aku takde time ni. Woot woot bulatnya aku time ni. HAHA. Baru lepas SPM memang lah. Makan je kerjanya. Ohh yang lelaki ni anak sedara Pakteh aku. Entah apa namanya. Dia nak try usha aku tapi aku tak melayan. Kiteorang "THE PENGAPITS". Seronok dapat makan beradab. :D

*********************************************

Okay ini baru pengapit yang diatur janji kan. Tadi pengapit terjunam. Ini memang GOLD gila lah.











Majulah DSLR siapa punya entah. HAHA. Ini kat Muar. Kat IPD Muar. Rumah Tok cik aku. Ramai abang polis tapi tak dapat ngorat pun. Gua gatai nohh. 1 week kat sana. Main pusing pusing 1 Muar. Letak direction tetengah malam. Serius ada MatRempit kat Muar. Pusing pusing roundabout kat Muar macam orang gila. HAHA. Ini baru nampak bersedianya dengan baju COKELAT aku. Temanya Gold tapi nampak macam sama je. Hiw hiw.Pergi ikut sana sini pengantin. Semua kata muka aku matured. Damn much time ni.

 Ini kat dalam dewan. Aku cuak dorhh time ni. Padahal bukan aku yang bersanding. Aku cuak sebab kena naik stage then orang ramai aku nampak. Padahal siapa je aku kenal kat Muar tuh? HAHA.

Tapi time ni aku jumpa jamboo sayang aku. Hiw hiw. Presenting Fatin Nadzirah Derma Rostam (iera). Dia satu sekolah , satu dorm , satu katil. HAHA. Tak sangka kami berjumpa di sini. Memang lah jumpa sebab ayah dia polis pulak dan kawan tokcik aku. So memang dapat jumpalah. Gilalah kiteorang macam 10 tahun tak jumpa. Osah tembamnya eden. Hiw hiw.


Ontah apa yang eden golakkan. Kalau diingatkan entah lah. HAHA. Sukanya aku senyuman itu. Ini baru tak hipokrit. Gelak besar itulah aku. Biar gelak besar jangan gelak sipu sipu. 

The truth is aku memang suka buat keje ni. Sebab boleh lelawa. Nanti mesti ada yang ngata aku melebih dari pengantin. So kepada sesiapa nak buat tempahan aku jadi pengapit , silalah berhubung di facebeook. Dunia dah maju. No phone tak boleh bagi. Ada auntie cina selalu call aku. Ape de hal? Mampuih aku tak paham cino dohh.

Okay bubye. Saya sedang membanteras INSOMNIA saya ni. Letih bhaiii mata tak tidur.

So buatlah tempahan sekarang sebelum schedule aku penuh. Agagagagaa. Bapak poyo kan :D

Assalamualaikum

#banyak menggunakan HIW HIW , HAHAHA , BAPAK ARGHHH . ;)


No comments:

Post a Comment