Maju jaya

Assalamualaikum. 



Kepada sesiapa yang bakal menduduki peperiksaaan tak kira apa jua peperiksaan yang bakal anda hadapi. Seperti saya yang bakal ada final exam tapi buat bengkek je macam takde pape. Haaa kepada adik adik saya yang bakal menduduki periksa besar iaitu SPM. Good luck ye. Nak tips dari akak? Kojap eah. Nanti akak bagi. Kepada apa jua ujian yang datang , yang mampu saya cakap berusahalah sedaya upaya yang anda mampu.

TIPS DALAM MENGHADAPI PEPERIKSAAN

  1. Kalau boleh belajarlah last minute macam aku. Confirm nanti ingat gila.
  2. Makan maggi bebanyak even ada orang cakap nanti boleh jadi pelupa. Buat de hal kau?
  3. Nanti bukak buku , then lepas 5 saat kau mesti tidur. Itulah ubat paling mujarab untuk tidur. Lagi lagi kalau subject Sejarah.Itu dulu, sekarang subject Building Material Construction.Bapak malas
  4. Online sepuas hati kau. Baru dapat input terkini. Karangan BM selalu nak isu semasa. Kau buat cite pasal Fasha Sandha pakai baju tak cukup kain. 
  5. Sms lah dengan boyfriend kau sepuas hati then buat super saver bincang pasal exam. Huhu. Itu baru couple paling sweet. 
  6. Jangan lupa sediakan note kecil masa nak masuk dewan nak amik exam. Sorok dalam stoking ke. Mana mana celah lah kau nak sorok. 
  7. Bawa handphone ye. Jangan lupa pulak
  8. Nanti time exam , panjang panjang kan lah leher anda. Takpon toleh ke belakang kiri kanan
  9. Sediakan note dalam toilet k
Okay tak mao panjang panjang. Letih nak taip. Eh eh kita masuk contest ni. Boleh tolong like.

Tapi post ke dua baru kita cerita ye. Hari ni malas lah. Tak tahu kenapa. 

Kbyep

2 comments: