Najwa Latif ( Sambungan aku tak puas hati )

Assalamualaikum. 

Dulu pernah aku post pasal NajwaLatif. Pernah ingat? Kalau tak ingat sila review balik post aku yang ni.

Najwa Latif Part II

Udah baca? Bagus bangat kamu sih. Udah lama aku ngak ngomong bahasa indonesia. Kangen sama family angkat di Sumatera Barat. Bila pinggin ke sana?


Gambar lama. Hiw hiw.Tengok ini muka ada rupa Najwa Latif? Kenapa ramai kata muka aku macam dia? Erghhh.

Ini nama saya ye. Tiada kene mengena dengan dia.

NUR AIMI NAJWA BINTI MAT ARIF SHAH


Memang kalau nak dibandingkan aku dengan dia , apa lah yang nak sama. Dia siapa dan aku siapa? Aku cuma orang biasa , suara pun macam katak. Dia pulak suara best dapat pulak duet dengan Grayson Chance. Alangkan aku nak duet dengan M. Nasir tak dapat. Duet dengan Abah je la. 

Kalau boleh jangan nak samakan aku dengan dia lagi. Bukan aku tak suka. Tapi aku nak dikenali dengan diri aku yang sendiri. Nama aku bukan Najwa Latif tapi NUR AIMI NAJWA BINTI MAT ARIF SHAH. Even ade Najwa di situ tapi yang penting aku bangga dengan diri aku sendiri. Jangan nak samakan aku dengan orang lain. Aku nak diri aku sendiri. 



Sorry la. Kau ingat Professor Klon ke yang nak klon klon kan aku. Aku tak nak jadi dia. Aku nak diri aku sendiri. Siapa yang klon siapa sekarang? Aku lahir dulu k. Kau tahu tak makna klon dengan pelanduk 2 serupa? Kau tahu tak wujud 7 wajah yang serupa dalam dunia ni. Tapi bila dikira balik , ramai orang cakap muka aku acam itu inilah. Dah lebih 7 pulak. Entah lah. Persetankan.


Kenapa kenapa kenapa? Aku tak nak orang samakan aku dengan dia. Aihh. Sesungguhnya NL itu muda dari aku. Kau tak tengok ke profile aku? Bila masa aku duduk Johor? Bila masa nama bapak aku Latif. Nama bapak aku Arif. Ye itu dia. Yang arif lagi bijaksana.

Udah aku bilangin bahawa NL itu bukan sesiapa bagiku. Aku bukannya peminat fanatik NL , cuma penonton tegar apa apa video di youtube. Aku cuma peminat tegar FIRHAEIN.

Boleh tak jangan samakan saya dengan dia lagi? Boleh tak jangan kaitkan saya dengan dia lagi? Siapa dia? Saya tak kenal? Even awak pun tak kenal. Yang awak tahu dia nyanyi lagu Cinta Muka Buku. Tapi awak tak tahu siapa diri dia yang sebenar. Saya tahu diri saya yang sebenar. Tinggi saya 168 cm . Dia ada? Kalau dia tinggi , mungkin dia genetik dari family saya. Tapi kalau bukan , maknanya tidak. 

Mungkin jugak awak semua terlepas pandang yang nama bapak saya dan dia lain lain. Dah lupakan. Sesungguhnya saya sangat rimas dengan semua itu. Jangan samakan saya dengan dia lagi. Please! Saya tak nak pun. Ingat ape? Kau nak usha dia lah kalau aku ada kene mengena dengan aku? Nak aku bagi no phone dia kat kau? Sememangnya aku tak ada la. Nak mintak pergi mintak sendiri. 

Kbye. Assalamualaikum.

2 comments:

  1. aku pelik . kau lg lawa kot dari najwa latif tu . mane ade sama

    ReplyDelete
  2. Mana lah aku tahu. Orang yang tak kenal aku cakap aku macam NL. Puas aku duduk tenung muka sendiri. Rasanya tak sama langsung. Haishhh.

    ReplyDelete