Tanjung Tuan should be replace by Tanjung Puan. :)

Assalamualaikum

How you're doing? Ewah boleh ke takboleh? Hamboi bosan nampaknya. Aku surely bosan gila. Nampak je assignment menimbun nimbun tapi aku buat tak nampak je. Malas gila. Biasalah. Last minute nanti baru aku buat. Awal takde mood terutama sekarang tengah cuti. Cuti yang takde pape. -_______-

Aku ada kawan tapi kekadang kawan ni time senang je la. Tapi ini yang aku tahu. Asal aku jumpa orang je mesti orang tu kenal aku. Agak pelik pulak. Bak kata Ma , dunia ini tak besar mana. Alangkan kau pergi ke Mekah nanti mesti ada je yang kau kenal. 

Ooo gitu. Koi ni dok tahu pasal semua bende. Yang koi tahu dok rumoh , makan minum berak kencing. Itu je la. Tapi bak kata Abah aku " Kawan masa sekolah tak lama , kawan di IPTA itulah kawan selamanya" . Pandai abah gua bermadah. Sayang abah lebih. 

Hari tu aku bersama seangkatan askar2 yang tak berapa nak tough sangat pergi Tanjung Tuan selepas release daripada Projek1 design.Oyeahh oyeahh!!


Aku naik undur belakang. Letih letihnya. Alahai. Budak laki ni semuanya hampeh. Iguana betul korang!!





Aku dengan Wan Melaka ni memang selalu nak bajet sweet macam couple je. Err nak couple memang takla.
-__________-
Bila nak sampai rumah api ni. Lamanya!!!
Lah gambar atas yang ni dah sampai lah. HAHAHAHA.



Yeahh!! Ini barunya sampai. Ulalalala. Lotih mak cakap. Lotih bhai. Dah lotih , diajak ea turun ke Pulau Intan. Umangaiii dah takdo kojo lain ko? Hongeh den niha .


Comel kan muka aku tak ready? Alah aku memang kuat perasan. Budak ni semuanya Iguana. Tadi suruh cepat tapi memasing lembab. -______-



Kalau mak mertua aku tengok aku terkangkang dan mencangkung ni confirm reject cari menantu baru. Alahaiii tak senonohnya anak dara. Bukan apa. Aku tak reti duduk ayu sangat. Kahkahkah.


Aku sedang menghalau itu budak pergi kepada ibunya. Ada ke pulak budak kecik telinga capang tu ikut buntut aku nak balik. Weh silap mak lah budak. Aku bukan mak kau. Beranak kan kau apatah lagi.




Apabila sekumpulan 3 kanak kanak jakun macam tak pernah main buih sabun. Agak jakun sampai aku yang jatuh. Konon 1 2 3 suruh snap. Jatuh macam nangka busuk. 



Kemudian aktiviti diteruskan dengan ola tampar menggunakan bola tembikai yang aku rasa tak patutnya main bola tampar pakai bola tu. Err arrr hmm nak buat camne itu je yang ada





Saya gemok dan tinggi , dia kurus dan pendek. Uppsss :P

KEESOKAN HARINYA.......................................................

Volleyball and softball is part of my life. Oh silalah jangan percaya. 



Team siapa yang menang? Ahak ahak. Of course lah tema aku. Chaloo betehhh.

Selepas itu muncullah keanak anakkan. Maaf lah aku ni entah bilalah nak matured.

CUBAAN PERTAMA


Konon nak buat LOVE tapi E aku macam haram. Supposed pergi ke belah sana. Aiyakkk. 

CUBAAN KEDUA


Ini adalah sikit selepas kedudukan aku ditukar oleh si Diba. Yelah aku ni baru belajar ABC. Tak reti beza. HAHAHAHA. 



And that's all from me. Aku dah tak tahu. Yang aku tahu letak gambar banyak banyak lagi bagus. Obviously orang selalu suka tengok gambar daripada baca benda meleret leret. Aku selalu macam tu. Bukan apa , kalau isi tak menarik aku takkan baca sampai habis. Kan kan? Sebab tu mana ada orang Malaysia nak maju.

Alangkan naik bas terus tidur. Takkan nak baca buku dalam bas . Kan bergetar getar. Lagi pening adalah. Sebab tu selalunya orang selalu texting someone bila dalam bus. Kan kan? Selalunya aku tidur je. Lantak pi la dengan semua tu. Aku bukannya suka nak pegang phone 24 jam. 

Kbye. Maaf yang akhir tak ada kena mengena :)















6 comments:

  1. homak haiii..iguana boto lah ekau oghang ni ..
    apo ko tibo2 "LOV3" "E" jadi terbalik ? apo ekau guno sistem jawi ko ?


    kahkahakah....nice entry weyh....
    perangai ekau samo yo lah dgn aku...kalu duduk tu..tak ponah nak sopan melainkan dopan ustaz/ustazah yo...wakakakak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHAHA. Kito sepesen yo. Eden bukan apo. Tobalik gitu. Tak pasan.HAHA

      Delete
  2. macam best je tanjung tuan nie..
    tak pernah sampai lagi lah..
    hihi
    nice blog bebe..
    follow disini

    ReplyDelete
    Replies
    1. HEHEHE. Best best. Meh datang. Nanti saya tunjukkan jalan.

      Delete
  3. terbaek la..hahhaha...2orang pkai baju same..team bayang ker nie..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHA. BAYANG is exactly team of student in architecture at Politeknik Port Dickson. Sebabnya event Archiday sem lepas temanya BAYANG. So exactly senior design baju sebegini :)

      Delete